Nyomtatás

Felkiáltójel az útkereszteződésben

 

Amit felrakott estig, nem omlott le reggelre

   

 

   Az építési előírások szigorúak. Ha nem tartjuk be őket, abból baj származhat. Például a hátsó kertet tilos beépíteni. És ha mégis megtesszük, abból semmi jó nem kerekedhet. E sárga tornyos ház építője mégis elfoglalta a hátsó kertet, méghozzá garázsokkal. És a haja szála sem görbült Hogy történhetett mindez? Sógora a város főépítésze? Á,dehogy.

 

 

Csupán annyit tett,hogy a hátsó kertben felépült garázs tetejére 60 cm vastagon földet egyengetett, majd beszórta fűmaggal és a végeredmény egy (füvesített) ún. zöldtetős autótároló lett. Így nem elvett hanem visszaadott egy garázstetőnyi zöldterületet a városnak. Az épület bal oldali szárnya alatt "nagyítóüvegekből" álló kapun áthaladva jutunk a hátsó kertben felépített és zöld tetővel beépített gépkocsitárolóba. A garázs teteje egyben az első emelet és a tetőteret elfoglaló lakás kertje, udvara, terasza. A földszinten, a gépkocsi kihajtó mellett kapott helyet a - tervek szerint - családi vállalkozásban üzemelő fodrászat a kiegészítő helyiségekkel. Az üzlet mögött nyílik az a lépcsőház, ami felvezet a lakásba.

Az első emeleten találjuk a nappalit, a toronyrészben a konyhát és az étkezőt, a tetőtérben pedig a hálószobák helyezkednek el. 

Ugye, hogy olyan mint egy felkiáltójel?Ugye, hogy olyan mint egy felkiáltójel?

A nyeregtető eresze a telek ferdeségéből adódóan követi az utca vonalát. Ebből fakadó az előre nem tervezett praktikum: a déli napsütés nem tud áthatolni a nappali ablakain. Az épület az útelágazás második háza lenne, de mivel a mellette lévő telken egy parkoló terül el, így ez a szép tornyos épület az utca első számú épülete lett. - Az útkereszteződés meghatározó pontjára szerettem volna utalni, amikor hangsúlyozó elemként megterveztem a tornyocskát - mondja Kulcsár István építész.

- Gépjárműtechnikus létemre a falazásba nem mélyedtem bele, azt kőművessel csináltattam, de a betonozás és a zsaluzás nem okozott gondot, ezeket elsajátítottam a bátyám és a sógorom építkezésén. Munkánál nem jó a sok ember, állandóan beszélgetnek és csak akadályozzák egymást. Azért is szeretek egyedül dolgozni, mert akkor senki nem szól bele az elképzeléseimbe - ismerteti álláspontját a Juhász András a szorgalmas tulajdonos.

Mikor megkérdezem, hogy melyik volt az a munkafolyamat, amit még egyszer nem csinálna szívesen egyedül, akkor a betonkerítés átszakítását említi. - Ez bizony cseppet sem nem volt könnyű mutatvány. Először átfúrtam a falat, majd tízkilós kalapáccsal apránként széttörtem. A faltörőgép foglalt volt, én meg úgy döntöttem, nem várok rá - meséli. A ház másfél év alatt vált lakhatóvá és a ház értékének 40 százalékában határozza meg munkájának értékét.

A konyhában az egy légterű nappalit a középre épített kandalló választja el egymástól.

Az ülőgarnitúra fehér huzatával észrevétlenül belesimul a nappali hangulatába.
A domináló fehér szín a tágasság hatását kelti.

A konyha érdekességét a toronyrész keskeny ablakai adják.


"Titkos" fotósorozat a házépítés mozzanatairól a  házunk ablakából, ahol annak idején laktunk"Titkos" fotósorozat a házépítés mozzanatairól a házunk ablakából, ahol annak idején laktunkA személyes részt a végére hagytam. Én ugyanis - és ezt még a tulajdonos is csak pár napja tudja - a szemközti épület egykori lakójaként végigasszisztáltam házának építését. Állt ott egy régi épület, élt benne egy öreg néni,akinek naponta hozták az ebédet. Aztán a néni eltűnt és hamarosan a házat is lebontották. Megjelent egy nagyon erős és szorgalmas férfi aki hónapokon át reggeltől estig teljesen egyedül betonozott, hordta a köveket és soha nem úgy nézett ki, mintha elfáradt volna. Később azért elkelt a jó kőműves, én mégis makacsul hittem, hogy ez az ember egyedül képes felépíteni családja otthonát.

 

              

2018.03.18, Vasárnap

Van eladó háza?

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

ORIGO SPORT

 

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

IDŐJÁRÁS

 

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

Hetek

 

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

 

Nemzeti Sport

 

Elektromos autó

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

Bankárképzés

MOZI

 

A fék nem játék!

CSAK FOCI

 

AjándékMagánregény

Origo - friss

 

Opel nyári gumik

PORTFOLIO

 

ÜZLETRÉSZ

 

MIT OLVASSUNK?

MA.HU

 

ImpresszumAdatkezelési szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu