Nyomtatás

Felkiáltójel az útkereszteződésben

 

Amit felrakott estig, nem omlott le reggelre

   

 

   Az építési előírások szigorúak. Ha nem tartjuk be őket, abból baj származhat. Például a hátsó kertet tilos beépíteni. És ha mégis megtesszük, abból semmi jó nem kerekedhet. E sárga tornyos ház építője mégis elfoglalta a hátsó kertet, méghozzá garázsokkal. És a haja szála sem görbült Hogy történhetett mindez? Sógora a város főépítésze? Á,dehogy.

 

 

Csupán annyit tett,hogy a hátsó kertben felépült garázs tetejére 60 cm vastagon földet egyengetett, majd beszórta fűmaggal és a végeredmény egy (füvesített) ún. zöldtetős autótároló lett. Így nem elvett hanem visszaadott egy garázstetőnyi zöldterületet a városnak. Az épület bal oldali szárnya alatt "nagyítóüvegekből" álló kapun áthaladva jutunk a hátsó kertben felépített és zöld tetővel beépített gépkocsitárolóba. A garázs teteje egyben az első emelet és a tetőteret elfoglaló lakás kertje, udvara, terasza. A földszinten, a gépkocsi kihajtó mellett kapott helyet a - tervek szerint - családi vállalkozásban üzemelő fodrászat a kiegészítő helyiségekkel. Az üzlet mögött nyílik az a lépcsőház, ami felvezet a lakásba.

Az első emeleten találjuk a nappalit, a toronyrészben a konyhát és az étkezőt, a tetőtérben pedig a hálószobák helyezkednek el. 

Ugye, hogy olyan mint egy felkiáltójel?Ugye, hogy olyan mint egy felkiáltójel?

A nyeregtető eresze a telek ferdeségéből adódóan követi az utca vonalát. Ebből fakadó az előre nem tervezett praktikum: a déli napsütés nem tud áthatolni a nappali ablakain. Az épület az útelágazás második háza lenne, de mivel a mellette lévő telken egy parkoló terül el, így ez a szép tornyos épület az utca első számú épülete lett. - Az útkereszteződés meghatározó pontjára szerettem volna utalni, amikor hangsúlyozó elemként megterveztem a tornyocskát - mondja Kulcsár István építész.

- Gépjárműtechnikus létemre a falazásba nem mélyedtem bele, azt kőművessel csináltattam, de a betonozás és a zsaluzás nem okozott gondot, ezeket elsajátítottam a bátyám és a sógorom építkezésén. Munkánál nem jó a sok ember, állandóan beszélgetnek és csak akadályozzák egymást. Azért is szeretek egyedül dolgozni, mert akkor senki nem szól bele az elképzeléseimbe - ismerteti álláspontját a Juhász András a szorgalmas tulajdonos.

Mikor megkérdezem, hogy melyik volt az a munkafolyamat, amit még egyszer nem csinálna szívesen egyedül, akkor a betonkerítés átszakítását említi. - Ez bizony cseppet sem nem volt könnyű mutatvány. Először átfúrtam a falat, majd tízkilós kalapáccsal apránként széttörtem. A faltörőgép foglalt volt, én meg úgy döntöttem, nem várok rá - meséli. A ház másfél év alatt vált lakhatóvá és a ház értékének 40 százalékában határozza meg munkájának értékét.

A konyhában az egy légterű nappalit a középre épített kandalló választja el egymástól.

Az ülőgarnitúra fehér huzatával észrevétlenül belesimul a nappali hangulatába.
A domináló fehér szín a tágasság hatását kelti.

A konyha érdekességét a toronyrész keskeny ablakai adják.


"Titkos" fotósorozat a házépítés mozzanatairól a  házunk ablakából, ahol annak idején laktunk"Titkos" fotósorozat a házépítés mozzanatairól a házunk ablakából, ahol annak idején laktunkA személyes részt a végére hagytam. Én ugyanis - és ezt még a tulajdonos is csak pár napja tudja - a szemközti épület egykori lakójaként végigasszisztáltam házának építését. Állt ott egy régi épület, élt benne egy öreg néni,akinek naponta hozták az ebédet. Aztán a néni eltűnt és hamarosan a házat is lebontották. Megjelent egy nagyon erős és szorgalmas férfi aki hónapokon át reggeltől estig teljesen egyedül betonozott, hordta a köveket és soha nem úgy nézett ki, mintha elfáradt volna. Később azért elkelt a jó kőműves, én mégis makacsul hittem, hogy ez az ember egyedül képes felépíteni családja otthonát.

 

              

2018.10.23, Kedd

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

MIT OLVASSUNK?

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu