E-e-e-z Igen!

 
Ahol a ruhák nem rabok

    „Csendes, családi esküvő volt a miénk” – kezdi stílusosan a visszaemlékezést Kassay Szilvia, az Igen Szalon tulajdonosa. „Nem akartunk nagy felhajtást. Egyszerűen bementünk egy szalonba, kiválasztottam a legegyszerűbb ruhát, és azzal elégedett is voltam. Csak az anyukám rábeszélésére kerestünk valamivel díszesebbet, de két-három ruhánál így sem próbáltam fel többet. Ezért is mosolygunk sokszor a munkatársaimmal, amikor egy menyasszony meséli, hogy milyen nagyszabású lesz az esküvője, és öt-hat hónapig szervezik.”

 

  Sokáig utazási irodát vezetett és bejárta a „fél világot”. Miután megszülettek a gyerekei, már nem szívesen hagyta otthon őket, ezért más munka után nézett. Keresgélés közben felkeltette érdeklődését egy hirdetés, amiben ez állt: „Esküvői ruhák eladók”. Így indult el ebbe az irányba és 2000-ben megnyitotta az Igen Szalont.

   – Elárulja, hogy melyek egy esküvői szalon nyitásának a legfontosabb kritériumai?

   – Miért is ne. Nagyon fontos, hogy meglegyenek az anyagi feltételek. Sokféle ruhát kell tartani színben, méretben, fazonban, mert fontos hogy az embernek legyen nagy készlete. A helyet is jól kell kiválasztani. Akkoriban még csak tizenöt ruhaszalon működött a körúton, ma már negyvenkét üzlet van itt. Azok is itt nyitottak szalont, akik eddig más kerületekben tevékenykedtek. Budapesten, a körúton kívül máshol nem is szabad szalont nyitni. Akkora helyiséget kell venni vagy bérelni, ahol elfér a szalon, a próbafülke és a varroda is: 40 négyzetméteren már el lehet indulni. Meg kell nézni, milyen ruhákat szeretnénk tartani. Jó, ha értünk a varráshoz, és úgy tudjuk kiválasztani a ruhákat, hogy már előre látjuk, melyiket hogyan lehet majd átalakítani.

   A korábbi munkájából fakadó világjáró kedve ma sem lankadt, minden külföldi szakmai kiállításon – legyen az Düsseldorfban vagy Münchenben, ő biztosan ott van. Nemrég Milánóból érkezett haza, ahol a jövő évi esküvő ruhák legszebb darabjait vonultatták fel. 

   – A nemzetközi kiállításokon lát-e olyat, amitől rossz lesz a kedve?

   – Mindig nagyon fájó, hogy én nem eladásra vásárolok, hanem inkább kölcsönzésre. Rengeteg a szép ruha, és én nem tudok annyit rendelni, mint más országokból azok, akik a ruhák többségét eladják. Csak Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban divat a ruhakölcsönzés. Más országokban mindenhol megveszi a menyasszony a ruháját, és akkor csak rá kell igazítani, ha szükséges, és nem kell, hogy „visszafordítható” legyen az átalakítás. Nálunk viszont a kölcsönzött ruhákhoz képest az eladottak aránya csak 10 %. Mindig lehet tapasztalni, hogy a nemzetközihez képest 2-3 évvel le vagyunk maradva a divatban.  Sok olyan ruha és gyártó van a kiállításokon, amik/akik nincsenek jelen Magyarországon, és ezt nagyon sajnálom, mert gyönyörű ruhák vannak nagy kínálattal.

   – A menyasszonyok könnyen vagy nehezen igazodnak a legújabb esküvői ruhadivathoz? 

   – Csak addig idegenkednek a legújabb divattól, amíg az adott ruhát meg nem látják egy lapban, egy divatbemutatón, az interneten vagy egy ismerősön. Külföldön a törtfehér, a bézs és az arany az elterjedt színek a menyasszonyi ruhában. Fehér ruhát már szinte senki nem vesz föl, de nálunk még nagyon erős a tradíció, hogy „a menyasszony fehér, mint a hó, és fehér ruhában megy az oltár elé”. Üzletemben most már fele-fele arányban tartok fehér és nem fehér ruhákat.  Egyébként nálunk nem számuk van a ruháknak, hanem női nevük, mert úgy gondoljuk a kollégáimmal, hogy a ruhák nem rabok.

   Kezdettől fogva tudatosan építkezik: volt egy társa, őt kifizette és ma egyedüli tulajdonos.  Megszerezte a márkaképviselet jogát, és jelenleg van hat viszonteladója és egy vidéki üzlete Nagykőrösön.

  – Hogyan kötött „házasságot” a külföldi gyártóval, és miért rá esett a választása?

  – Öt éve véletlenül találtam rá az interneten a Modecára, amely Hollandiában a második legnagyobb esküvői ruhagyártó cég. Felvettem velük a kapcsolatot, kiutaztam hozzájuk. Az ő ruháik a legszebb kialakítású ruhák és nagyon jó minőségűek. Kiemelném a megjelenésében nagyon szép és különleges Benjamin Roberts kollekciót. Az anyag és a varrás jó minőségű: teli van halcsontokkal (nincsenek belőle kispórolva a merevítők), több réteg bélése van és belső fűzője, ami szépen formálja az alakot. A Modeca több kollekciót is képvisel Európában, és engedi, hogy más kollekciót is tarthassak. A Modeca a forgalmazója a saját  kollekcióján kívül a Benjamin Robertsnek, a Joli Promnak, a Kimonak, az Enzoine-nak, az Eurobride-nak.  A Benjamin Roberts ruhákat  a névadó idős angol úr tervezi, az új Enzoine kollekció tervezője – amely esküvői ruha nagydíjat nyert tavaly Amerikában – olasz származású.

    A szalon fennállása óta ellentendenciával kell dolgoznom, mivel a házasságkötések száma folyamatosan csökken, a ruhaszalonok száma pedig egyre nő. Mindettől függetlenül az üzleti életben folyamatosan és tudatosan tovább építkezem. Minden nyereséget visszaforgatok a ruhákba. Vannak további szakmai ötleteim és terveim, melyeket az elkövetkezendőkben szeretnék megvalósítani.

Igen Esküvői RuhaSzalon

 

 

              

2018.10.16, Kedd

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

MIT OLVASSUNK?

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu