Álomesküvő egy őszi napon


Álomesküvő egy őszi napon

 

    A számítógép monitorján még az esküvői fotó a háttérkép, és akik boldogan láthatók rajta, épp a köszönőlapokat írják. Holcsik Erzsébet és Láng András szeptember 3-án, Pécsett  esküdött örök hűséget egymásnak A nagy nap minden percét élvezték, és nem utolsósorban megélték, a jó szervezésnek köszönhetően, mivel nem zsúfolták egy napra a fotózást és az esküvőt.

 

 

„Az utolsó hétre naptárt készítettem mindkettőnknek. Beírtam az összes tennivalót, mellé ki intézi, hogy nyomon tudjuk követni, aznap merre van, mit intézi a másikunk. Voltak megjelölve közös teendők is. Csütörtökre sikerült masszőrt is beszervezni, hogy jusson a feltöltődésre is időnk. A péntek csak a fotózásé volt, akkor látott Andris először menyasszonyi ruhában”- meséli Böbe.

     De mielőtt az esküvőről számolnánk be, ne feledkezzünk meg a lány- és legénybúcsúról sem! Böbe és András esetében valami igazán különleges napról gondoskodtak a barátok. Az esküvő előtt két héttel, augusztus 20-án tartották a mókás tivornyát a fiúk és a lányok. Andrásék egy harkányi nyaralóban, annak udvarán egy igazi dzsentri legénybúcsút tartottak, ahol a jó hangulathoz egy cigányzenekar is hozzájárult. Böbének a barátnők egy közel egész napos kalandtúrát szerveztek. Mindenféle ruhát összeturkáltak neki, amiben aztán a megadott feladatokat, a városban szépen sorban teljesíteni kellett. A feladatot rejtvény formájában kapta meg Böbe, s miután kitalálta a tennivalót, útnak eredt, hogy sikeresen teljesítse. Például keresnie kellett az ünnepi tömegben egy piercinges srácot, és megkérni, hogy menjen el vele a Boldogság háza elé. Talált is egy fiút, aki örömmel segített „megoldani” a feladatot. Ott már várta őket a „bizottság”, és jöhetett a következő mókás kaland. Öt perc alatt verset kellett írnia Andrishoz, majd szavalni a Színház téren, ahol, ha tapsolnak az emberek, elfogadják a lányok a feladatot. Az utolsó feladat a Szent István téren, a szökőkút közepén, egy palackba volt rejtve. Böbe bemászott a kútba érte…  „Nagyon megmozgattak a barátnőim. Élveztem. Aztán a házibuliban jött a következő meglepetés, egy táncos fiú. Ott rengeteget nevettünk. Zsófi (Andris húga) mindent kamerázott, a nap minden pillanatát megörökített.”- meséli mosolyogva Böbe. „A barátnőm, Orsi szerint, a lánybúcsú arra való, hogy az irigy és facér barátnők még egyszer jól megtréfálják a menyasszonyt.”  S valóban, a már más országokban elhagyhatatlan baráti búcsúestek nálunk is egyre kedveltebbek.

     Az esküvőt megelőző időszak felejthetetlen emlék az ifjú pár számára. Az eljegyzéstől a várva-várt nagy pillanatig mindent gondosan, saját ízlésüknek és elképzelésüknek megfelelően terveztek. A meghívó is saját terv alapján készült, krém fehér, narancssárga és arany színekkel kombinálva. A kivitelezéshez is hamar megtalálták a megfelelő segítséget, egyedül a papír körül voltak bonyodalmak, mert amit kinéztek, és félre tetettek, véletlenül eladták másnak. De sikerült hozzá hasonlót találni. Böbe csokrának megkomponálásában Andris édesanyja segített, különösen jól ért ezekhez a dolgokhoz. A virágkötő lány pedig, valóban egy egészen bájos, málnával és szamócával díszített csokrot kötött. A választott ruhákban sem csalódtak. Böbe a minden év januárjában megrendezett pécsi esküvői kiállításon szeretett bele az egyszerű, elegáns, egyéniségéhez illő ruhába. „Felvettem, és éreztem, hogy ez és semmi más. Anyukám még próbált rábeszélni, hogy próbáljak tovább, de teljesen felesleges volt. Akkor már minden más ruhában hibát láttam” – emlékszik vissza Böbe. „Már kinéztem korábban az öltönyöm. Kalandos volt a beszerzése, mert Ausztriában tetszett meg. Abban az üzletben, ahol próbáltam, nem volt a méretemben. Kedvesek voltak, kinyomozták, hol lehet még. Rátaláltak, mi meg elmentünk érte és megvettük”- meséli Andris, a valóban nem mindennapi ruhavásárlást.

A szervezés minden pillanatát élvezték, s volt, ahol elkelt a segítség, mint például a borválasztásnál. Egy hétvégén barátokkal indultak Villányba, hogy megtalálják az alkalomhoz illő borokat. A szülők pedig, már csak a végső mozzanatokban segítettek be, a süteményeket Böbe anyukája intézte, a templom és a terem díszítésnél András szülei voltak jelen. Itt kell megjegyezni és megszívlelni egy jó tanácsot. Mivel egyazon szombati napon több esketés is lehetséges az adott templomban, érdemes erről tájékozódni és a többi párral a díszítést közösen megtervezni és költségén osztozni. Így, elkerülhető, hogy a templomba díszíteni érkezőket ne egy már szépen feldíszített, kész dekoráció várjon.        

 

A templomi szertartás mesébe illően megható és boldog pillanat volt. Böbe egyik kedves, régi barátnője egy Mozart darabot énekelt a bevonuláskor. „Úgy éreztem magam, mint egy filmben. Sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot”- emlékszik vissza a képeket nézegetve az immáron boldog feleség. „Minden úgy zajlott, ahogy mi szerettük volna. Bár azért a végén  kicsit izgultunk, hogy mindent jól intéztünk, jól csináltunk e.” - meséli András. Céltudatosan egy hagyományhoz sem ragaszkodtak, menet közben derült ki mik azok a mozzanatok, amik egy esküvő alkalmával megszokott, bevett szokások. Persze a szakirodalom, könyv és esküvői újságok, magazinok sokat segítettek a szervezésben.

 

Mivel Böbe szegedi, András soproni, így akadt innen is és onnan is valami újítás. A menü viszont baranyai menü volt, amiből azért az alföldi esküvőkről kihagyhatatlan pörkölt nem maradhatott el. Vőfély helyett András tanúja terelgette a vendégsereget, amikor szükség volt rá. Az ajándék átadásnak is kellett egy megfelelő időpontot találni, ami az új asszony – új ember tánc volt. Ekkor mindketten táncoltak a vendégekkel, s ez sem volt minden résztvevőnek egyértelmű, esküvőkön tapasztalt szokás. De remekül sikerült. Fotósuk is kedves meglepetést rejtett el az ajándékok között, amit másnap reggel nagy örömmel bontottak ki. Egy fekete-fehér, s talán a legszebb fotójukat kapták ajándékba. Még péntek este gyorsan előhívta a képet Juhász Balázs, akit barátaik esküvői albumából ismerhettek meg és választottak. Irigylésre méltó, meghitt, romantikus és egyben vidám, örömteli perceket megörökítő fotókkal teli albumot lapozgathattam.

 

A szálloda, amit választottak alkalmas színtere volt a lakodalomnak, hisz a vidékről érkező rokonok és barátok egy helyen meg tudtak szállni, ott, ahol a vacsorát is tartották. Sokszor túl későn jut eszünkbe a szállásról gondoskodni. A hotelek, szállodák esetleg az étteremhez közeli panziók ajánlatait érdemes időben beszerezni, vagy rögtön, mint Böbe és András esetében szálláslehetőséggel egyben keresni a lakodalom helyszínét.

 A mulatozás közepette természetesen sor került a menyasszonyszöktetésre is. Böbét egy közeli sörözőbe szöktették a barátok, ahol már alig várta, hogy Andris rátaláljon. Az ott mulatozó társaság annyira megörült a szép menyasszonynak, hogy meg is táncoltatták. Aztán megérkezett az újdonsült férj és egy nótával váltotta végül ki párját…

 Mire ez a pár sor megjelenik, a fotóval elküldött köszönő kártyák is megérkeznek minden kedves vendégnek, akik szintén rengeteg emlékkel őrzik Böbe és Andris nagy napjának pillanatait. Sok boldogságot!

              

2018.10.16, Kedd

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

MIT OLVASSUNK?

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu