Nyomtatás

Csodás otthon mindenkinek jár!


Érezze otthon magát a saját lakásában!

 

Harmonikus otthont teremteni bizony nem könnyű dolog, de nem is ördöngösség! Gyakorlott kezek, egy kis velünk született szépérzékkel, megfűszerezve nagy adag odafigyeléssel, és persze az elengedhetetlen alázat szükségeltetik. Kell még egy csipetnyi extravagancia is persze, hogy valami eredeti szülessen végül!


Egy valódi otthon nem csupán a benne élők maximális kényelmét szolgálja, hanem arra is lehetőséget nyújt, hogy az egyéniségünk kiteljesedjen benne. Gondolt már arra, hogy függönye, tapétája, lakása minden belső tere Önről árulkodik? Az önkifejezésnek és alkotásnak ebben a birodalmában azonban legtöbben nagyon bizonytalanul mozgunk.

A Csodás Otthon szerkesztője Ambrus Barbara lakástextil-tervezésre specializálódott lakberendező szakember abban segít a hozzá fordulóknak, hogy megtalálják otthonuk stílusát, színvilágát a megfelelő lakástextíliák, dekorációs tapéták és szőnyegek kiválasztásával.

A harmonikus otthon alapvetően nem pénzkérdése

- Egyik legfőbb célkitűzésem, hogy itthon is szélesebb körben elterjedjen a minőségi lakástextíliák használata és az ehhez kapcsolódó szakmai alapokra helyezett tervezés és tanácsadás.

Barbara szerint annak ellenére, hogy nagy lemaradásokat kell behoznunk Magyarországon a lakberendezés területén, már a középosztályban is egyre erősebb az igény, hogy profi segítséget kapjanak otthonuk megtervezéséhez.

- A harmonikus otthon mindenkinek jár, ez alapvetően nem pénzkérdés. Mindenki kezében ott van a lehetőség, hogy úgy alakítsa a lakását, hogy abban saját egyénisége is tükröződjön. Ehhez először is önismeret kell: honnan jövök, mit hozok magammal, miben érzem jól magam?

- Sokan vannak, akik hajlandóak profi segítséget kérni az otthontervezéshez, és a tapasztalatok szerint egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel - Ez azért is örvendetes a szakértő szerint, mert az otthon életünk legfontosabb helyszíne. Egyáltalán nem mindegy, hová megyünk naponta haza, vagy hogy a gyerekeink mit látnak a szoba falán. Csak komoly tervezéssel és szervezéssel lehet ideális otthont létrehozni.

Otthontervezés - egy igazán bizalmi szakma

Barbara és a Design Commando csapata általában magánszemélyeknek segítenek otthonuk megtervezésében és berendezésében. Mivel munkájuk emberközeli, nem is szeretnek nagy projektekre pályázni, ahol a terveket gyakran meg sem nézik, csak a költségeket hasonlítják össze. Az ő szakmájuk ezzel szemben bizalmi, hiszen belelátnak a megbízó életébe, szokásaiba és pénztárcájába is. Ez nagy felelősség.

Nagyon fontos a kölcsönös szimpátia: van, hogy ez eleve megvan, de az is előfordul, hogy a közös munka során sikerül összecsiszolódni. Az együttműködés általában egy interjúval indul, amelyben felmérik a család életmódját: ki mikor kell fel, hogyan reggeliznek, mik a családi szokások stb. Ez szükséges ahhoz, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyek valóban az ügyfelek kényelmét szolgálják.

Általában a feleségek, barátnők azok, akikkel konzultálnak, mivel a férfiak többsége nem bírja órákig nézegetni a különböző képeket, mintákat. Összeállítanak néhány olyan variációt, amit megfelelőnek találnak, majd ezeket tárják a férj elé, így vonják be őt is a tervezési folyamatokba. - Így ő is részt vesz a döntésben, de nem kell feleslegesen fárasztani - mondja Barbara, aki maga is ezt a módszert alkalmazza otthon.

A tervezésen kívül a kivitelezést is tudják vállalni, így még több terhet vesznek le ügyfeleik válláról. Több kivitelezőjük is van, akiket gyakran versenyeztetnek egy-egy feladatért, illetve ki tudják választani közülük, hogy az adott munka leginkább kinek a profiljába vág.

Sokszor először csak tanácsadásra hívják az otthontervező csapatot, abban a hitben, hogy néhány ötlettel megoldhatóak a lakás problémái. A beszélgetés folyamán viszont kiderül, hogy a dolog nem olyan egyszerű: nincs például elég hely ahhoz a megoldáshoz, amit az ügyfél kigondolt. - A "néhány tanács" általában olyan jól sikerül, hogy utána megbízást is kapunk - összegzi Barbara.

 

Ízlések, pofonok nélkül

- Sokan el sem tudják képzelni, milyen varázslatosan meg lehetne változtatni egy enteriőrt anélkül, hogy mindent kidobna és vagyonokat költene el új bútorokra, falak mozgatására, kiegészítők tömkelegére! Pedig elég lenne esetleg csak egy kis szín ide, egy kis kiegészítő vagy tapéta oda. Ezekkel összhangban lévő függönyt, rolót, ágytakarót választani, és lehet, hogy az ülőgarnitúrát is elég talán csak áthúzatni.

Barbara szerint mindenkiben van egy alapvető érzék és igény a szép után, bár különböző mértékben jelentkezik. A tervező feladata, hogy ezeket felébressze. Az ízlés már más kérdés - ez mindenkinek egyedi. 

- A legfontosabb, hogy egymásra hangolódjunk. Előfordul, hogy az ügyfél nagyon jónak gondol valamit, de én tudom, hogy két év múlva meg fogja unni azokat a nagy mintákat vagy harsány színeket, és ki is fognak menni a divatból- most ezért tetszik neki, mert ezt látja a magazinokban. Az a dolgunk, hogy finoman terelgessük ilyenkor. Mindig figyelembe kell venni az ügyfél ízlését, nem erőltethetjük rá a sajátunkat, ugyanakkor teljesen rábízni sem szabad a dolgokat a végeredmény érdekében. Az ügyfél megmondhatja, hogy mi a kedvenc színe, és mi az, amit nem visel el, és tiszteletben tartjuk. Viszont ha például azt mondja, hogy utálja narancsot, megmutatom neki, hányféle árnyalata van ennek a színnek, és megkérdezem, hogy mindegyiktől kivétel nélkül kiütést kap-e? Mert gyakran csupán az emberek fejében él egy kép arról a bizonyos színről, és ezt a képet nem szeretik.

Tuti tippek a szakembertől

Azok számára, akik nemcsak lakásuk felújításához szeretnének segítséget kapni, hanem maguk is szeretnének kicsit lakástextil szakértőkké válni Barbara workshop-okat illetve előadásokat szervez. Aki egy ilyenen részt vesz, nem válik még lakberendezővé, de olyan hasznos gyakorlati tudásra tehet szert, amit kiválóan kamatoztathat lakásépítésnél, -felújításnál. Például nem okoz majd problémát a számára, hogy olyan lakástextileket válogasson össze, amelyek különböző színükkel és mintájukkal is egységet alkotnak a lakásban. Barbara mindig nagyon odafigyel, hogy az előadás a lehető leggyakorlatiasabb legyen, és a közönség ezt nagyon díjazza. Általában becsempész egy kis játékot is, amit szintén nagyon élveznek: konkrét tervezési feladatot ad a résztvevőknek, amely során kiderül, hogy ez bizony nem is olyan egyszerű munka, mint ahogy első pillantásra gondolnák...

Amit nem szívesen vall be

Barbara hivatásából fakadóan minden létező színnel jó viszonyt ápol, hiszen egy adott lakásban mindegyiknek meg lehet találni a maga helyét, szerepét. Épp ezért nem szívesen árulja el, hogy neki melyik a kedvenc színe, aki azonban ellátogat hozzá, az könnyen kiderítheti.

- Én antik bútorok között nőttem fel, ezért az első otthonomba rihtig modern bútorokat csináltattam. De az ember lassan visszatér a kiindulási ponthoz: most már újra egyre több nálam az antik darab. Régóta nagyon szeretem az artdeco stílust, ami most újra reneszánszát éli. A nappalim jellemző színe egyébként a zöld és ennek árnyalatai. De nem attól, hogy mondjuk zöld lenne a fal, hanem pontokban jelenik meg a szín a bézs, barna felületeken. A szakmában ezt "eye catching point"-nak hívjuk, amit nagyjából "tekintet vonzó pontnak" lehetne fordítani.

Ha valaki a saját lakását tervezi, a legfontosabb, hogy legyen egy jó háttér, ami lehetőleg semleges színű. Az élénk színek a kiegészítőkben jelenjenek meg, mint a szőnyeg, párnák, terítő, váza - ezek ugyanis könnyebben cserélhetőek, és a zöld nappaliból könnyen lesz narancs, ha meguntuk. A konyhámban magasfényű fehér bútor van, amihez szürke, ezüst és pink kiegészítők társulnak. Ezzel lelepleződött a másik kedvenc színem is...

Gyerekbarát gyerekszoba

A rejtőzködés művészeteA rejtőzködés művészete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbara pályafutása során sok gyerekszobát alkotott már, ezért nem jelentett nagy nehézséget, mikor kislánya, az öt hónapos Hanna számára kellett terveznie.

- A gyerekszobánál a legfontosabb szempont a biztonság, mivel a gyerekek nagyon gyorsak és nem tudunk mindig ott lenni mellettük. Ne legyen olyan hely, ahonnan leeshet, ne legyenek éles, kiálló dolgok, se olyasvalami, amit magára ránthat. A babák egyébként szeretik a színeket és szeretnek nagy mintákat nézegetni, ezért egy gyerekszobában lehet több inger. De ne töltse be az egész szobát, például ahol alszik a kicsi, ott legyen nyugalmas a környezet. Később, pedig majd arra kell figyelni, hogy a szoba többfunkciós: a gyerek itt tanul, itt játszik, itt fogad vendégeket, itt alszik. A gyerekszobának mindezeknek a céloknak meg kell felelnie.

Ő is kérne tanácsot!

Bár egy 5x10 cm-es anyagban Barbara könnyedén látja a leendő függönyt, úgy érzi, gyakran egy kész ruhában nem veszi észre azt, amit kellene. Vásárolni sem kifejezetten szeret, leggyakrabban klasszikus, visszafogott darabokat visel. 

- Sok ruhát kapok a férjemtől - Ő a stylistom - általában olyanokat, amit én nem vettem volna meg és persze idővel ezekből lesznek a kedvenc darabok.

Régóta foglalkoztatja azonban a gondolat, hogy szakértői tanácsot kér ebben a kérdésben, mert úgy érzi, sokkal többet is ki tudna hozni magából.

- Biztosan lenne meglepetés! Ahogy általában az ügyfeleinknél: a legtöbben nem gondolnák, hogy mennyi mindent ki lehet hozni a lakásukból. Nemrég dolgoztunk egy lakáson, ami eleve nagyon szépen volt berendezve, igazán ügyes volt az ügyfelünk. Mi viszont valóságos csodát csináltunk vele, ő is alig hitt a szemének!

Az álom-könyvtár

Barbara régi értelemben vett polgári-értelmiségi családba született, így mindig könyvek között élt. Tizennyolcadik születésnapjára édesanyjától a világirodalom klasszikusai című sorozatot kapta, ami negyven kötetből áll. Egyik vágya, hogy egyszer olyan házban éljen, ahol be tud majd rendezni egy könyvtárszobát. A könyvespolc most is zsúfolt Barbaráéknál: szép számban találhatóak itt szakkönyvek angolul és magyarul, marketing irodalom (ami a másik nagy szerelme), szépirodalom, művészeti albumok és újabban gyermekkönyvek is. Ez utóbbiakat már szorgalmasan olvassák Hannával. Ha a kislány nagyobb lesz, az esti mese is fontos napirendi ponttá válik majd.

- Ma mindent készen kapunk a világban, a tévés mesefilmeket is - fejti ki Barbara. - Nem vagyok tévéellenes, de meg kell tudni találni a kikapcsoló gombot... Ha valamit könyvben olvasunk, az a mi saját mesénk lesz, mi képzelhetjük el magunknak. A kisgyerek fantáziája jobban kiteljesedik, ha olvasunk neki, ezért én is nagyon fontosnak tartom ezt.

Belakja a konyhát is

Barbara sokat segített édesanyjának a konyhában, de úgy érzi, valahogy meg is maradt a kis kukta szinten. Jól kiegészítik azonban egymást férjével, aki komoly főzési ismeretekkel érkezett otthonról, és szívesen főz feleségének vegetáriánus ételeket is. Barbara ugyanis már kiskorában is csak turkálta a húst, abban is talált mócsingot, amiben nem volt, így egy jó ideje már egyáltalán nem is eszik. Kedvenc étele férjétől a lazac steak, amit viszont ő készít kiválóan, az a New York cheese cake.

- A terhesség és a szülés óta egyre nagyobb kedvet érzek a főzéshez. És ha sütni már egyébként is tudok, biztosan van bennem potenciál. Egy anyukának tudnia kell főzni, hiszen nem nőhet fel rendelt ételeken a gyerek.

A család kedvenc szabadidős programja alapvetően az utazás és a fürdőzés, Hanna születése óta azonban ez a sétára korlátozódik. Barbara egyik kedvenc országa, és egyben a legtávolabbi pont, ameddig eddig eljutott, Japán.

 

Ajándék:

Minden olvasó, megkaphatja A színek ereje - a világ tele van csodálatos színekkel című exclusive e-book-ot, amely az alábbi linken tölthető le: http://csodasotthon.hu/cegbook-ajandek-e-book/
 

 

Garancia:

Barbara speciális garanciát vállal előadásaira: aki az első fél óra után úgy érzi, ez neki kínai, vagy egyszerűen csak nem azt kapta, amit várt, távozhat, a részvételi díjat pedig visszakapja.
 

 

http://www.csodasotthon.hu

 

              

2018.10.23, Kedd

Van eladó háza?

AKIKBEN MEGBÍZHATUNK

Prohászka Ottó
Tutti Kft.


Bányai József
Bányai Bútorok Kft.


Würsching Péter
B&V International Kft.


Szabó Éva
EVLA Ltd.


Perger Gabriella
Biohair


Koch Csaba
Hajós-Bajai Borvidék


Miavecz István
Trilak Kft.


Kubínyi Norbert
Millennium cégcsoport


Tóth Péter
Lipóti Pékség


Sánta Sándor
Bonbonetti csoport


Tóth Csilla, Halla László
Biomark Kft.


Gábossy Árpád
Szega Camambert Kft.


Nagy Sándor
G'Foby NetShop Kft.


Perjés Ákos
Haribo Hungária Kft.


Schweickhardt György
Prima Maroni Kft.


Hintalan György 
Ökovital Kft.


Csányi Attila
Bonafarm Zrt.


Losó József
Mirsa Zrt.


Ments András
Kincsem Termék Kereskedőház


Juhász Attila
Laurel cégcsoport


Marosfi Györgyné Lídia
Univer Product Zrt.


Palásti József
Fornetti Kft.


Gazsi Zoltán
esisberg Kft.


Kurucz Péter
Brandbank Hungary Kft.


Ifj. Bárány László
Master Good Kft.


Tóth Béla
Gyermelyi Zrt.


Osztermayer Miklós
ERU Hungária Sajtgyártó Kft.


Magyar József
Hungerti Zrt.


Erdélyi István
Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.


Ziegler János
Ziegler Kft.


Malgorzata Kolton
Tetra Pak Poland & Danube vállalatcsoport


Wáberer György
Waberer's International Zrt.


Bessenyei István
Laurel cégcsoport


Gajodi Viktor
Geomant Kft.


Török Zsolt
Retz áruházlánc


Mezei Rudolf
Promecom - Medistance


Vértes Tibor
Agárdi Pálinkafőzde


Ambrus Barbara
Csodás Otthon Kft.


Nagy László
Nagy Gépműhely Kft.


Demeter Csaba
Demeter Pincészet Kft.


Adorján Zsolt
Webbiztos Kft.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely)


Korompai András
Performar Kft.


Szentkereszti István
SZIKK Kft.


Lengyel Zoltán
Code Systems Kft.


Massányi Kinga
Gombdinasztia


Miskei Ildikó
Soft Consult Kft.


Kocsis L. Erika
Pocifix Kft.


Cserpes István
Cserpes Sajtműhely


Korbán Krisztián
Akadémia Lovasiskola


Juhász Attila
Ipari munkaruha Kft.


Péchy Imre
Baromedical Zrt.


Mestyán András
Hello Oroszország Utazási Iroda


Ittzés Tamás
Bohém Ragtime


Barazsy Ákos
MiniCRM


Kling Péter
Munkavédelem Kft.


Szekeres Juli
Szópóráz Kft.


Harman Tibor
Nyomtass Okosan Ekopont Kft.


Posta Tibor
Sat.hu-Antenna Szakáruház


Tatos Levente
Tatos Szalon


Kosztolányi Ádám
Magánregény Kiadó


Prech Tamás Zsolt
Media-Press '91 Kft.


 

 

 

 

Hajbeültetés

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Visszafelé pörgő óra?

ELŐKÉSZÜLETBEN

Somlyai Gábor
Humansoft Kft.


Puskás Zsolt
DMSone Zrt.


Erdőssy Imre
Consact Kft.


Madár Zoltán
Grepton Informatikai Zrt.


Marosi György
Multi Informatikai Kft.


Brumbauer József
BPW-Hungária Kft.


Tálos Péter
FIH Europe Kft.


Miklóssy Ferenc
Keviép Hungary Kft.


Borbély Zoltán
Atenor Group Hungary Kft.


Széll Csaba
CE LAND Holding Kft.


Kovács Endre
Arex FM Kft.


Kemenes László
Prologis Park
Budapest-Harbor


Fülöp Zsolt
DELOG Kft.


Takács Zoltán
Főnix-Med Zrt.


Gyenesei István
Hertelendy Kastélyszálló Kft.


 

 

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

Bankárképzés

A fék nem játék!

Opel nyári gumik

Elektromos autó

 

 

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu