Nyomtatás

Nyomtass okosan!

 
Nyomtatója pénzt hoz a házhoz

Pénzhez jutni így is lehet, de van egy jobb ötletünk...Pénzhez jutni így is lehet, de van egy jobb ötletünk...Sokaknak már az is komoly feladat, hogy működésbe hozzák szeszélyes nyomtatójukat, vagy sikeresen kirángassák a beragadt papírt a fax szájából. Már akkor is örülünk, ha valahogy zöldágra vergődünk ezekkel az eszközökkel. Hát még ha a nyomtató pénzt hozna a házhoz! Úsznánk a boldogságban. De hogyan lehetséges ez, hacsak nem ropogós dollárt nyomtatunk vele? A minőség megőrzése mellett egy kis iroda akár 100 000 Ft-ot spórolhat egy évben, ha megfelelően gazdaságos nyomtatóra vált. A NyomtassOkosan és az oldalt létrehozó Ekopont Kft. csapata azért alakult, hogy tájékoztatást adjon ilyen fontos kérdésekben, és minden vásárlót részletes és tisztességes szakértői tanáccsal lásson el. A gazdaságos nyomtatás rejtelmeibe Harman Tibor vezet be minket.

Az első csöpp a pohárban

Jó pár éve csöppentem bele a nyomtatófestékbe és kiderült, hogy olyan mély ez a szakma, hogy nem is kell semmi mást keresnem... - vág bele Harman Tibor vállalkozásának történetébe, ami véleménye szerint úgy indult, mint sok másik: először saját magának akart nyomtatófestéket vásárolni, később forgalmazni kezdte ezeket a festékeket. Az első szakaszban elkövette mindazt a hibát, amit a nem szakértő vásárlók általában elkövetnek és meg is fizette a tanulópénzeket.

Onnan indult, hogy sokakhoz hasonlóan olcsóbb festék megoldást keresett. Utólag már mosolyogva említi azt az esetet, amikor egy beszállítója a minőségi reklamációra így felelt: "Ez olcsó, ennyiért ennyit tud." Akkor természetesen a Vevő kapott a hibás darab helyett másikat, amit az akkor még nem NyomtassOkosan névvel jelölt, de már a vevői felé tisztességes kiszolgálást felvállaló cég a saját kasszájából fizetett ki.

Végül annál a filozófiánál kötött ki, hogy csak olyan festékkel hajlandó foglalkozni, ami valóban működik. Apró betűk nélkül, magyarázkodás nélkül. Működik, ilyen egyszerűen. Amelyik termék egy szigorúan meghatározott és folyamatosan ellenőrzött színvonalat nem teljesíti, az nem szerepelhet a választékban.

Ehhez immár sok éve tartja is magát és mindennek vásárlói látják a hasznát. Nekik már nem kell költséges kísérletezésre költeni a pénzüket, ezt elvégezte helyettük a NyomtassOkosan szakembergárdája. Bár gyerekként Tibor szerette a kéményseprőket, akik állítólag szerencsét hoznak, a partnerei költségeit nem bízza a szerencsére: folyamatosan ellenőrzik a termékeket, vigyáznak a rájuk bízott költségekeretekre.

Apropó, kéményseprő: szakmája minden közhiedelemmel szemben teljesen tiszta, egy jó minőségű utángyártott festék nem igényel semmi plusz takarítást, nem okozhat semmiféle szennyeződést sem a nyomtatón belül, sem azon kívül. A nyomtatófestékei a gyárihoz hasonlóan légmentesen lezárt dobozban érkeznek a felhasználóhoz és a kibontás, a későbbi használat során sem okozhatnak semmivel sem több szennyeződést, mint gyári társaik.

Olcsó festéknek híg a leve

Mindenkinek fontos a minőség.A nyomtatókellék boltba belépőknek általában fogalmuk sincs róla, pontosan mit akarnak vásárolni. Pontosabban ők azt hiszik, tudják: nyomtatót vagy festéket, ami működik, a lehető legolcsóbban. Azt viszont nem tudják, min múlik, hogy egy nyomtatófesték működni fog-e a nyomtatójukban vagy sem. A részletes szakmai információ Harman Tibor szerint időnként rendszergazdáknak is okozott meglepetést ezen a területen.

Tapasztalata szerint a Felhasználó fejében kétféle nyomtatófesték létezik: a gyári és a nem gyári. A gyári egy megbízható színvonalat biztosít, borsos áron. A nem gyári festék olcsóbb, viszont kockázatosabb is.

A valóság ezzel szemben az, hogy nincs egységes - nem gyári minőség?! Akár több száz nem gyári típus is megtalálható a piacon, amelyek mind különböző gyártótól, akár különböző országból is származnak. Egy töltött toner tehát működhet gyári festékeket megszégyenítően hibátlanul, de teljesen gyatrán is. Ebben a kavalkádban természetesen csak a tapasztalat döntheti el, hogy mit szabad megvásárolni és mit nem? Mivel jár jól a vásárló és mi az, amiből csak ráfizetése, bosszúsága lesz...

Egy jó utángyártott nyomtatófesték három dologról ismerhető fel: - hibátlanul dolgozik-e egészen a kifogyásig; - a nyomat minőségéről nem lehet megállapítani, hogy nem gyári; - Ugyanúgy működik-e vele a nyomtató, mint a gyári festékkel.

Fontos tudni a festékekről, hogy itt is igaz az, ami sok más területen: a legolcsóbb a leggyengébb. A legkevesebb pénzből csak a legolcsóbb anyagra, a minimális odafigyelésre telik. Aki viszont hajlandó a legolcsóbbnál egy kicsivel többet áldozni, az már valóban jó minőségű terméket is kaphat, ha szerencsésen választ szállítót és márkát. Az ár sajnos nem mindig tükrözi a minőséget, tehát lehet drágábban is gyatra minőséget kifogni. Ebben segíthet a szakember, akinek a tanácsait maga az élet, a későbbi felhasználói tapasztalat igazolhatja.

Személyre szabott nyomtatók
A nyomtatóvásárlás már jóval nagyobb fejtörést okoz, mint a festéké. Persze gyakran nem a vásárlónak, aki leemelné a hipermarketben az akciós, és egyébként is aranyos, egészen kicsi lézernyomtatót, hanem a lelkiismeretes szakembernek, akinek hitvallása, hogy a vásárlónak joga van a lehető legteljesebb tájékoztatáshoz. "Gyakran nagy munka, amíg kikeressük az emberhez és a feladathoz leginkább illő nyomtatót" - magyarázza Harman Tibor.

 

Senki sem akar így járni. Nem csak annak járnak utána, hogy milyen mennyiségű és minőségű nyomtatáshoz kell az eszköz, hanem a szó szoros értelmében fel kell térképezniük a vásárló személyiségét, szokásait is. Aki például nyáron hosszabb időre elutazik, nem figyel arra, hogy a melegben rendszeresen "megtornáztassa" a tintasugaras nyomtatóját, az bizony a nyár végére bosszúsan tapasztalhatja, hogy a kedvenc gépe kidobásra van ítélve. Ez egy jól felszerelt multifunkciós gépnél akár több tízezres kiadást is jelenthet. Neki például olyan típust ajánlanak, ahol ezt a feledékenységet egy tintapatron cserével "meg lehet úszni". Ezt a nyári beszáradást a szakmában sokan csak "tintapestis"-ként emlegetik, mivel a nyár végén járványszerűen kerülnek be a nyomtatók a szervizekbe.

Harman Tibor szerint fontos még a nyomtató vásárlásakor alaposan utána nézni a kiválasztott nyomtató fenntartási költségeinek. Ez egy nagyáruházban többnyire nehezen kivitelezhető, de a későbbiekben a húszezer forintos lézernyomtató akár száz- kétszázezer forint évi többlet kiadást is okozhat egy átlagos kis irodánál. Ezt a pénzt sokszor egy rövid tanácsadással meg lehet takarítani, amire a cég gyakorlatában több példa is előfordult már.

Legjobb gyógykezelés a megelőzés
A nyomtatók ugyanis éppúgy megbetegedhetnek, mint az emberek, és még sok más kockázatnak is ki vannak téve - de a legtöbb baj elkerülhető odafigyeléssel. Az imént említett "tintapestis" lényege például az, hogy a tintasugaras nyomtatók festékei hamar száradnak nem csak a papíron, hanem a nyomtatófejben is. Ezért a gépeket időnként meg kell mozgatni, valamennyit nyomtatni kell velük. Ez az időszak normál hőmérsékleten egy hónap, nyáron viszont egy lakásban akár harminc-negyven fok is lehet, ilyenkor célszerűbb ezt két-három hetenként megtenni. Ha ez nem lehetséges, olyan nyomtatót kell választani, amelyikben ki lehet cserélni a patront és nem kell az egész gépet kidobni.

Egy másik visszatérő probléma, hogy ha a lézernyomtatóba beragad a papír, sokan ollóval, késsel próbálják meg kipiszkálni, és közben a gép belsejében fölszabdalják a gumi- és műanyag alkatrészeket, amelyeket nem lehet pótolni. Harman Tibor olyat is látott már, hogy a jó nevű gyártó faxos nyomtatója attól ment tönkre, hogy visszafelé próbálták meg kihúzni belőle a papírt. Ezek a balesetek az alkatrészek pótolhatatlansága miatt általában készülékcserével járnak.

A Kis Herceg üzletpolitikája

Tibor szerint a fogyasztói társadalom egyik legnagyobb problémája akkor kezdődött, amikor a hatvanas években a Gillette forgalomba hozta az eldobható borotvapengét. Az addig használt borotvák egy nagy, elnyűhetetlen fémfogantyúból (ezt sokan még a nagyapjuktól, dédapjuktól örökölték) és olcsó eldobható pengéből állt. A Gillette viszont piacra dobott igen olcsón, szinte ingyen egy borotvanyelet, a csavar csupán annyi volt benne, hogy egy idő után le kellett cserélni a borotvafejet, aminek az ára viszont már igen magas volt. Ez lett a prototípusa azoknak a holmiknak, amelyeknek a beszerzése olcsó, a fenntartása viszont drága. Az ipar, beleértve a nyomtatóipart is, átvette ezt a modellt. Így láthatunk a szupermarketben olyan nyomtatókat, amelyek kevesebbe kerülnek, mint a beléjük való toner kazetta! Tehát megvesszük, azzal a szándékkal, hogy spóroljunk, de a következő patroncserénél már nagyon meglepődhetünk a ránk váró kiadástól. Arról nem is beszélve, hogy mi történik, ha valami meghibásodik.

A vevőt is óvni kell. Ebből az ördögi körből szeretne kiutat mutatni Harman Tibor és a NyomtassOkosan csapata.

- Nagyon szeretem Exupéry Kis Hercegét, amelyet szívesen el is olvastatnék mindenkivel. A könyv egyik fontos gondolata a sok közül, hogy az ember felelősséggel tartozik azért, amit megszelídített.

Én úgy érzem, szakértőként a vásárlóimért tartozok felelősséggel. Ha valaki nagyobb összeget készül kiadni valamire, annak joga van megkapni minden információt a termékkel, annak működésével kapcsolatban. Mi mindenről felvilágosítjuk a vevőinket. Rövidtávon ez egy veszteséges taktika, mert előfordul, hogy épp ezért nem vásárolnak, vagy csak kisebb értékben, hosszú távú stratégiaként viszont nyereséges, mert elnyerjük a Partnereink bizalmát és szívesen visszatérnek hozzánk.

Akár még azt is javasolják a vevőnek, hogy ellenőrizze le az általuk adott információkat, érdeklődjön máshol is. Ha az adott tanács szakmailag megállta a helyét, a legjobb megoldást tartalmazta, akkor egy ilyen megmérettetés csak megerősítheti a kapott információt, kizárja a részrehajlást.

A legtöbbet a szakértői tanáccsal spórolhat

A kisvállalkozók azok, akik a legkönnyebben csapdába sétálnak a nyomtatás területén. Nekik ugyanis már sok nyomtatandó munkájuk van, szükségük van komolyabb teljesítményű gépre, viszont általában nem alkalmaznak rendszergazdát, aki tanácsot tudna adni nekik a nyomtató vásárlásban. Ezért fontos, hogy a megfelelő szakértőhöz forduljanak. Tibor egyszer összeszámolta, mennyit is spórolt egyik kisvállalkozó ügyfele azzal, hogy nem azt a gépet vásárolta meg, amelyet először kinézett magának, hanem azt, amit a NyomtassOkosan tanácsolt. Havi 1000 oldal nyomtatással számolva nem kevesebb, mint évi 120 000 Ft. plusz maradt a zsebében. Manapság egy kis vállalkozás számára már ez az összeg is fontos lehet.

Nem minden célra adna nyomdafestéket

Tibor szereti a friss levegőt, legkönnyebben a természetben tud kikapcsolódni. Pécsiként, ha nagy ritkán teheti, rögtön a Mecsek felé veszi az útját. A természetet a lakásban is kedveli, szívesen akasztaná például a falra Csontváry Magányos cédrusát.

Nyomdafesték szakértőként úgy véli, a káromkodáson kívül van még néhány dolog, ami nem tűr nyomdafestéket: ilyen az, amikor a médiában a sztárok különböző trágár dolgokkal próbálják magukra irányítani a figyelmet, vagy amikor politikai szereplők (párttól függetlenül, egységesen) felelőtlen ígérgetésbe kezdenek. Ilyesmire kár pazarolni azt a drága festéket!

 

Ajándék:

Három ajándékkal szeretném megköszönni a figyelmét mindenkinek, aki időt és energiát szánt a cikk elolvasására.

1. ajándék

Ha Ön nyomtatót szeretne vásárolni, jó hasznát venné egy információs csomagnak, amiből megtudhatja, hogy mire figyeljen egy nyomtató vásárlásakor ahhoz, hogy a gépe később ne változhasson pénznyelő automatává... Ezen a linken egy ilyen információs csomagot talál: www.NyomtassOkosan.hu/nyomtatovalasztas

Bónuszként még egy rövidített összefoglalót is elérhet innen, egy vásárlás előtti ellenőrző listát. Ha ezt magával viszi a vásárlásra, sokkal nagyobb eséllyel választja majd a valóban Önnek való eszközt.

2. ajándék

Ha szeretne személyesen segítséget, információt kérni, írja meg kérdését az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  e-mail címre és rövid időn belül az Ön személyes kérdésére e-mailben vagy ha telefonszámot is ír, telefonon megadjuk a választ. Ha egyszerre nagy mennyiségű kérés érkezne, a válasz késéséért előre is elnézést kérünk.

Igyekszünk minél hamarabb részletes válasszal szolgálni. A tanácsadás NEM jár semmiféle kötelezettséggel, ezt valóban ajándékként adjuk Önnek! Tudjuk, hogy nehéz eligazodni a rendkívül széles választékban és azt is tudjuk, hogy nagyon sok pénz múlik a jó választáson. Ebben szeretnénk segíteni.

3. ajándék

Ha szeretné kipróbálni, hogy hogyan nyomtat egy jó minőségű utángyártott festék, próbáljon ki bennünket. A próbához különleges kedvezménnyel járulunk hozzá:

- Értékhatár nélkül bármelyik lézertonert ingyenesen szállítjuk ki Önhöz.

- Minden megrendeléshez egy nagyon részletes információs anyagot küldünk Önnek, amit egy toner esetében egy 2GB-os, kettő vagy több toner esetén 4 GB-os micro SD kártyán és egy hozzá tartozó, mindössze kb 2 cm méretű kártyaolvasón kap kézhez! A kártyát és a mini pendriveként használható kártyaolvasót természesen nem kérjük vissza. :)

 

Garancia:

A festékre szokásunkhoz híven teljes körű cseregaranciát biztosítunk. Sőt, ha hibás lenne a termék, a csere postaköltségét teljes egészében átvállaljuk! A micro SD kártyát és a mikro kártyaolvasót természetesen ekkor sem kérjük vissza.

Kapcsolat:

Ügyfélszolgálat: 06 (72) 22-11-66, 06 (20) 442-0130

http://www.nyomtassokosan.hu

              

2018.10.23, Kedd

Van eladó háza?

AKIKBEN MEGBÍZHATUNK

Prohászka Ottó
Tutti Kft.


Bányai József
Bányai Bútorok Kft.


Würsching Péter
B&V International Kft.


Szabó Éva
EVLA Ltd.


Perger Gabriella
Biohair


Koch Csaba
Hajós-Bajai Borvidék


Miavecz István
Trilak Kft.


Kubínyi Norbert
Millennium cégcsoport


Tóth Péter
Lipóti Pékség


Sánta Sándor
Bonbonetti csoport


Tóth Csilla, Halla László
Biomark Kft.


Gábossy Árpád
Szega Camambert Kft.


Nagy Sándor
G'Foby NetShop Kft.


Perjés Ákos
Haribo Hungária Kft.


Schweickhardt György
Prima Maroni Kft.


Hintalan György 
Ökovital Kft.


Csányi Attila
Bonafarm Zrt.


Losó József
Mirsa Zrt.


Ments András
Kincsem Termék Kereskedőház


Juhász Attila
Laurel cégcsoport


Marosfi Györgyné Lídia
Univer Product Zrt.


Palásti József
Fornetti Kft.


Gazsi Zoltán
esisberg Kft.


Kurucz Péter
Brandbank Hungary Kft.


Ifj. Bárány László
Master Good Kft.


Tóth Béla
Gyermelyi Zrt.


Osztermayer Miklós
ERU Hungária Sajtgyártó Kft.


Magyar József
Hungerti Zrt.


Erdélyi István
Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.


Ziegler János
Ziegler Kft.


Malgorzata Kolton
Tetra Pak Poland & Danube vállalatcsoport


Wáberer György
Waberer's International Zrt.


Bessenyei István
Laurel cégcsoport


Gajodi Viktor
Geomant Kft.


Török Zsolt
Retz áruházlánc


Mezei Rudolf
Promecom - Medistance


Vértes Tibor
Agárdi Pálinkafőzde


Ambrus Barbara
Csodás Otthon Kft.


Nagy László
Nagy Gépműhely Kft.


Demeter Csaba
Demeter Pincészet Kft.


Adorján Zsolt
Webbiztos Kft.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely)


Korompai András
Performar Kft.


Szentkereszti István
SZIKK Kft.


Lengyel Zoltán
Code Systems Kft.


Massányi Kinga
Gombdinasztia


Miskei Ildikó
Soft Consult Kft.


Kocsis L. Erika
Pocifix Kft.


Cserpes István
Cserpes Sajtműhely


Korbán Krisztián
Akadémia Lovasiskola


Juhász Attila
Ipari munkaruha Kft.


Péchy Imre
Baromedical Zrt.


Mestyán András
Hello Oroszország Utazási Iroda


Ittzés Tamás
Bohém Ragtime


Barazsy Ákos
MiniCRM


Kling Péter
Munkavédelem Kft.


Szekeres Juli
Szópóráz Kft.


Harman Tibor
Nyomtass Okosan Ekopont Kft.


Posta Tibor
Sat.hu-Antenna Szakáruház


Tatos Levente
Tatos Szalon


Kosztolányi Ádám
Magánregény Kiadó


Prech Tamás Zsolt
Media-Press '91 Kft.


 

 

 

 

Hajbeültetés

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Visszafelé pörgő óra?

ELŐKÉSZÜLETBEN

Somlyai Gábor
Humansoft Kft.


Puskás Zsolt
DMSone Zrt.


Erdőssy Imre
Consact Kft.


Madár Zoltán
Grepton Informatikai Zrt.


Marosi György
Multi Informatikai Kft.


Brumbauer József
BPW-Hungária Kft.


Tálos Péter
FIH Europe Kft.


Miklóssy Ferenc
Keviép Hungary Kft.


Borbély Zoltán
Atenor Group Hungary Kft.


Széll Csaba
CE LAND Holding Kft.


Kovács Endre
Arex FM Kft.


Kemenes László
Prologis Park
Budapest-Harbor


Fülöp Zsolt
DELOG Kft.


Takács Zoltán
Főnix-Med Zrt.


Gyenesei István
Hertelendy Kastélyszálló Kft.


 

 

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

Bankárképzés

A fék nem játék!

Opel nyári gumik

Elektromos autó

 

 

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu