Nyomtatás

Csodapárna a baba és a mama nyugodt pihenéséért


Valódi pocakokon kikísérletezve!

Várandós kismamáknak bizony nem könnyű megtalálniuk a kényelmes testhelyzetet, amiben át tudják aludni az éjszakát. Sőt, ahogy növekszik a baba, egyre nehezebb, pedig egyre nagyobb szükség volna a pihentető alvásra. Azóta van tökéletes megoldás a problémára, mióta egy házaspár első gyermeküket várva nem hagyta annyiban a dolgot, és hosszas kísérletezések és alakítgatások után létrehozta az azóta a szabadalmi hivatalnál levédett és orvosok által is elismert terméket, a Pocifix terhességi- és babapárnát. A csodapárna történetéről Kocsis L. Erika termék feltaláló- és fejlesztő mesél. 

 Álmatlan éjszakák

- Hogyan és ki találta fel a latinos hangzású Pocifix párnát? Álmatlan kismamák állnak a háttérben?

- Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a férjem volt az ötletgazda. 2006-ban voltam várandós a nagyobbik fiammal. Bár jó alvó voltam mindig is, mégis a terhesség második felében már alvásproblémákkal küzdöttem. Mégpedig azért, mert sehogy sem találtam megfelelő testhelyzetet a kényelmes alváshoz, az egyre jobban gömbölyödő pocakommal. A hason fekvés már nem volt megoldható, a háton fekvéskor pedig nem kaptam rendesen levegőt és feljött a savam is. Így maradt az oldalt fekvés, viszont ez is egy idő után "fájó" volt. Lógott a hasam, a baba ettől sokat ficergett, valószínűleg neki sem volt kényelmes. Megfájdult az oldalam, szúrt a csípőm és még sorolhatnám. A férjem is látta azt a sok álmatlan éjszakát, amit végigszenvedtem, amitől persze másnap nagyon fáradt, nyűgös voltam. Próbálgattunk mindenféle párnákat, takarókat gyömöszölni magam köré, de egyik sem oldotta meg a problémámat.

Elegáns párnák a kismamák szolgálatábanElegáns párnák a kismamák szolgálatábanJött az ihlet!

Aztán mikor egyik este beszélgettünk, hogy mit lehetne kitalálni, hogy végre tudjak aludni, jött a férjemnek az áldott ihlet: "fel kell emelni a hasadat valamivel, hogy ne húzzon a súly, kell egy ék alakú alátámasztás." Annyira belelkesedett, nem hagyott békén, hogy: "csináljuk meg, hidd el ez jó megoldás". Egyik napról a másikra elkezdett szivacsokat farigcsálni, méretet tervezgetni, én pedig próbálgattam a hasam alá tenni.

Közben felkerestünk kismama ismerősöket és szakorvosokat is, hogy véleményezzék a párnát. Készült több méretű, vastagságú, keménységű, míg végül kb. 1 év után elkészült egy prototípus, a megfelelő méretekkel, ívekkel, dőlésszöggel, nyomószilárdsággal, melyet a Szabadalmi Hivatalnál levédtünk. Így már 6 éve forgalmazzuk a párnát, és örülünk, hogy
sok kismamának és anyukának tudunk vele segíteni.

Több száz boldog kismama

- Hányan mondták eddig, hogy nagy segítség volt számukra a terhesség alatt a Pocifix?

- Mivel minden vásárlás után egy hónappal felkeresem a kismamákat és megkérdezem tőlük, hogy elégedettek-e a párnával, így bátran mondhatom, hogy több száz pozitív visszajelzést kaptam már.

- Egy kismama a párnával teljesen stabilan aludhat és elfelejtheti az álmatlan éjszakákat?

- A második fiammal a pocakomban már kezdetektől használtam a párnát, és elmondhatom minden túlzás nélkül, hogy az utolsó hónapokban, már egyáltalán nem tudtam aludni nélküle, úgyhogy sok kismamával együtt, én is hálás vagyok ezért a párnáért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyugodt pihenés elengedhetetlen a mamának és a babának!

- Mik a következményei, ha egy kismama nem tud rendesen aludni a várandósság ideje alatt?

- Hát, ha dolgozik szinte végig, akkor biztosan nem kell ecsetelnem, hogy milyen úgy helytállni másnap a munkahelyen, hogy az amúgy is "más állapotra" még rájön a szűnni nem akaró fáradtság. Ha pedig már vannak gyermekek, akkor pláne. Amúgy pedig alapban várandós kismamáknak még fokozottabban szükségük van az éjszakai regenerálódásra, hiszen ez elengedhetetlen a baba megfelelő fejlődéséhez.

 - A párna áldásos hatásait a hasban lakó baba is élvezi? Ő is jobban alszik?

- Biztos vagyok benne, hogy igen. Erről konkrétan több vásárlói visszajelzés is volt, hogy nem ficereg annyit a baba, mert nem lóg oldalra anyu pocija, sőt olyan is volt, hogy azt mondta a kismama, hogy "egészen ráhúzódik a baba" a párnára, olyan puha és kényelmes.

- Ki volt az első pocaklakó, akinek anyukája kipróbálhatta a prototípust?

- Az első fiam.

- Ez a találmány mennyire változtatta meg az életüket?

- Ez még csak a magvetés időszaka, nem elég az ötlet, az is kell, hogy legyen rá igény, piacképesnek kell lennie a terméknek, és végig menedzselni, tesztelni, fejleszteni, publikálni kell. Hiszen jó bornak is kell a cégér. Nekünk is van még külön egy Baba Mama online Magazinunk is (www.kismama-babaparna.hu), ahol a Pocifix párna ismertetőn kívül sok érdekes, hasznos cikket is olvashatnak a kismamák, anyukák. Egyébként pedig ugyanúgy végzem a dolgom nap, mint nap: háztartás, gyereknevelés stb., és közben intézem a párna ügyeit. Sokszor könnybe lábad a szemem, ha jön egy e-mail, hogy mennyire hálás a kismama a párnáért.

A Pocifix valódi családtag, szülés után is!

- Ha megszületik a kicsi, lehet még használni valamire a Pocifixet? Univerzális?

- Mivel már 6 éve forgalmazzuk a párnát, tovább tudtuk fejleszteni az igényeknek megfelelően, hogy a szülés utáni időszakban is hasznos segítőtárs legyen.

Szülés után az ülés is sokszor fájdalmas, ezért a fekve szoptatás jobban kivitelezhető ilyenkor. Ehhez alkalmas az ék alak, hogy a baba vagy a mama alá helyezve kényelmesen lehessen ebben a pozícióban szoptatni, és közben még pihenni, ellazulni is. Evés után pedig a baba feje alá helyezve segít megelőzni a bukást, és ezzel együtt a félrenyelés veszélyét.

Aztán ha már eljön az ideje a dinamikusabb mozgásfejlődésnek, akkor azoknak a babáknak nagy segítség, akik nem szeretnek hason feküdni. Ugyanis, ha az ék alakra ráteszi az anyuka a babát, akkor könnyebb a babának a fejét tartania, jobban körbelát, a kezével szabadabban tud játszani, ezért nem lesz idegen számára a hason fekvés, ami ugyebár a kúszás-mászás alapfeltétele.

- Az apukák nem irigylik a kényelmes, rugalmas kispárnát?

- Nem irigylik, inkább használják! Hogy csak egy-két példát említsek: volt olyan, hogy a feleség keresett meg, hogy a férje nem hagyja békén, hogy ő szeretne egy pocipárnát a szülinapjára. Amúgy pedig sok kismama számol be arról, hogy a férje alszik a párnával, merthogy a fej alá téve is nagyon kényelmes, főleg ha valakinek gyakran megfájdul a nyaka. De van olyan apuka is, aki tévézésnél használja háttámasznak.

Hiánypótló a piacon

- A Pocifix fel van készülve a babák "támadásaira"? Azaz: ki lehet mosni belőle mindenféle foltot? Betehetjük a mosógépbe?

- A párna huzata tartós, jó minőségű babyplüssből készül, ami zipzáras alul, így levehető, könnyen tisztítható. Maga a párnatest is nagyon strapabíró, rugalmas lágy hab, ami jól bírja a mosást gépben is, ráadásul a nyitott cellás szerkezet miatt könnyen szárad.

- Mit mondanak az orvosok a találmányról?

- Nagyon jó, és a piacon hiánypótló segédeszköznek tartják, mivel gyakran találkoznak ezekkel a problémákkal: mint nehéz alvás, derékfájás, bukásra hajlamos baba, mozgásfejlődési nehézség stb. Egyébként sok orvos rendelt már tőlünk párnát. Orvosok a kismama feleségüknek, illetve doktornők saját maguknak is, és ők is örülnek és gratulálnak a találmányhoz. Főleg, hogy a Pocifix baba-mama párna Magyarországon látott napvilágot.

Családi ház nagy kerttel

- Terveznek még a férjével valami egyedülálló dolgot?

- Igen, vannak még ötletek, amiket szeretnénk ugyanígy megvalósítani. Ebből kettő szintén baba mama termék, de még tesztelés alatt áll.

- Milyen nagy cél lebeg a szemeik előtt?

- Most ezek a nagy célok előttünk, hogy az eddigi ötleteket megvalósítsuk, piacra vigyük. Emellett úgy néz ki, a kertépítés marad a fő területünk és nagy álmunk, hogy családi házban lakjunk, ahol a hatalmas kertben alkothatunk is. Családi vállalkozás a cél, már most a fiainknak szeretnénk dolgozni.

- Ha néhány év múlva felkeressük, hol és milyen munkában fogjuk találni? Milyen változásokat fogunk látni az életükben?

- Remélem, hogy addigra a többi ötlet megvalósításával elmondhatom, hogy még hány embernek sikerült a problémáján segíteni, és bízom benne, hogy akkor már a családi házunk kertjében fogunk beszélgetni.

Emberbarát feltalálók

A feltaláló párost már fiatalon érdekelték az emberek és a kereskedelem sem állt tőlük messze. Erika szívéhez, nem véletlenül, különösen a kismamák és a gyerekek állnak közel, egyik szakmája a Kisgyermeknevelő – és gondozó.

Már gyermekkorában is szeretett rendhagyó módon  segíteni az embereken: muzikális kislányként a nyitott ablakban énekelt zongorakísérettel, vagy a telefonkönyvből hívott fel embereket, felajánlva a következőt: ha szomorú, akkor szívesen énekel neki, meghallgatná-e?

Férjével tizennégy éves koruk óta ismerik egymást, mindketten szeretik a zenét és a táncot, főleg a latin-amerikait. Zsolt korábban oktatott táncot és versenyzett is, ma pedig pantomimmel mondja el, amit szavakkal nem lehet. Fő szakterülete azonban a kertépítés, amiben már négyéves nagyobbik fia is lelkesen követi.

 

Ajándék:

 Ha most megrendeled a Pocifix párnát a www.pocifix.hu oldalon, 1000 Ft-os kuponkedvezményt kapsz. Így 7.500 Ft helyett, csak 6.500 Ft számodra a csodapárna. Fontos: a megjegyzés rovatba írd be, hogy "Webmutató", akkor tudjuk, hogy erről az oldalról érkeztél, így jár Neked a kedvezmény!


http://www.pocifix.hu/megrendeles 

   

              

2018.10.23, Kedd

Van eladó háza?

AKIKBEN MEGBÍZHATUNK

Prohászka Ottó
Tutti Kft.


Bányai József
Bányai Bútorok Kft.


Würsching Péter
B&V International Kft.


Szabó Éva
EVLA Ltd.


Perger Gabriella
Biohair


Koch Csaba
Hajós-Bajai Borvidék


Miavecz István
Trilak Kft.


Kubínyi Norbert
Millennium cégcsoport


Tóth Péter
Lipóti Pékség


Sánta Sándor
Bonbonetti csoport


Tóth Csilla, Halla László
Biomark Kft.


Gábossy Árpád
Szega Camambert Kft.


Nagy Sándor
G'Foby NetShop Kft.


Perjés Ákos
Haribo Hungária Kft.


Schweickhardt György
Prima Maroni Kft.


Hintalan György 
Ökovital Kft.


Csányi Attila
Bonafarm Zrt.


Losó József
Mirsa Zrt.


Ments András
Kincsem Termék Kereskedőház


Juhász Attila
Laurel cégcsoport


Marosfi Györgyné Lídia
Univer Product Zrt.


Palásti József
Fornetti Kft.


Gazsi Zoltán
esisberg Kft.


Kurucz Péter
Brandbank Hungary Kft.


Ifj. Bárány László
Master Good Kft.


Tóth Béla
Gyermelyi Zrt.


Osztermayer Miklós
ERU Hungária Sajtgyártó Kft.


Magyar József
Hungerti Zrt.


Erdélyi István
Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.


Ziegler János
Ziegler Kft.


Malgorzata Kolton
Tetra Pak Poland & Danube vállalatcsoport


Wáberer György
Waberer's International Zrt.


Bessenyei István
Laurel cégcsoport


Gajodi Viktor
Geomant Kft.


Török Zsolt
Retz áruházlánc


Mezei Rudolf
Promecom - Medistance


Vértes Tibor
Agárdi Pálinkafőzde


Ambrus Barbara
Csodás Otthon Kft.


Nagy László
Nagy Gépműhely Kft.


Demeter Csaba
Demeter Pincészet Kft.


Adorján Zsolt
Webbiztos Kft.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely)


Korompai András
Performar Kft.


Szentkereszti István
SZIKK Kft.


Lengyel Zoltán
Code Systems Kft.


Massányi Kinga
Gombdinasztia


Miskei Ildikó
Soft Consult Kft.


Kocsis L. Erika
Pocifix Kft.


Cserpes István
Cserpes Sajtműhely


Korbán Krisztián
Akadémia Lovasiskola


Juhász Attila
Ipari munkaruha Kft.


Péchy Imre
Baromedical Zrt.


Mestyán András
Hello Oroszország Utazási Iroda


Ittzés Tamás
Bohém Ragtime


Barazsy Ákos
MiniCRM


Kling Péter
Munkavédelem Kft.


Szekeres Juli
Szópóráz Kft.


Harman Tibor
Nyomtass Okosan Ekopont Kft.


Posta Tibor
Sat.hu-Antenna Szakáruház


Tatos Levente
Tatos Szalon


Kosztolányi Ádám
Magánregény Kiadó


Prech Tamás Zsolt
Media-Press '91 Kft.


 

 

 

 

Hajbeültetés

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Visszafelé pörgő óra?

ELŐKÉSZÜLETBEN

Somlyai Gábor
Humansoft Kft.


Puskás Zsolt
DMSone Zrt.


Erdőssy Imre
Consact Kft.


Madár Zoltán
Grepton Informatikai Zrt.


Marosi György
Multi Informatikai Kft.


Brumbauer József
BPW-Hungária Kft.


Tálos Péter
FIH Europe Kft.


Miklóssy Ferenc
Keviép Hungary Kft.


Borbély Zoltán
Atenor Group Hungary Kft.


Széll Csaba
CE LAND Holding Kft.


Kovács Endre
Arex FM Kft.


Kemenes László
Prologis Park
Budapest-Harbor


Fülöp Zsolt
DELOG Kft.


Takács Zoltán
Főnix-Med Zrt.


Gyenesei István
Hertelendy Kastélyszálló Kft.


 

 

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

Bankárképzés

A fék nem játék!

Opel nyári gumik

Elektromos autó

 

 

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu