Nyomtatás

Vezetés biztonsági öv nélkül


Rutinszerzés a monitor előtt

   A szülők többsége előbb-utóbb szembesül azzal az óhajjal, hogy tinédzser gyermeke jogosítványt szeretne. A probléma még nem is ez, hisz mindenki így kezdte. A gond inkább az, hogy miként lehet húsz év vezetési tapasztalatot átadni csemeténknek, amikor ő csupán esténként szeretne kocsikázni barátaival? A fiatal, tapasztalatlan vezetők egyre növekvő száma pedig fokozott odafigyelésre inti a közútbiztonsági szakértőket.


A Dél-Sidney-i Regionális Tanácsok Szervezetének szakértői az Új Közútbiztonsági Stratégiai Terv összeállításakor kimutatták, hogy a halálos kimenetelű balesetek 23%-át, a sérüléssel járó balesetek egynegyedét kezdő vezetők okozzák. Ezért Ausztráliában a fiatalok körében amúgyis népszerű technológiai vívmányok segítségével kívánják a tanulóvezetőket megismertetni a gyorshajtással, ittas vezetéssel, a fáradtsággal és a biztonsági öv használatának elmaradásával járó kockázati tényezőkkel.

Ez az internetre és CD-ROM-ra kidolgozott, speciális e-learning anyag talán segíthet majd kellő vezetői rutinnal felruházni a fiatalokat. Az Arrive Online néven futó CD-ROM-ot ausztrál szakértők kutatásainak eredményeként fejlesztették ki, és egy interaktív módon oktató szituációs és szimulációs tanulási környezetet tartalmaz.

A tananyagot az orvosi és tudományos multimédiás anyagokat gyártó Animated Biomedical Productions (ABP) készítette, melynek ügyfelei között nem kisebb vállalatok találhatók, mint a CNN, a Discovery Channel, vagy a Nine's Good Medicine. A tananyag előreprogramozott közlekedési helyzeteket jelenít meg, melyben a vezetőnek a való életből merített szituációkban kell döntést hoznia. A lecke elején a „tanulóvezető” kiválaszt egy helyzetet, ahol céljának elérése közben véletlenszerű eseményekre kell reagálnia. A tananyag egyúttal alkalmat ad a különböző útviszonyok, vezetői mentális állapotok illusztrálására, modellezésére is.

A vezetési rutint a helyzetek ismerőssé tételével elérni kívánó anyag egyelőre az ausztrál Blue Mountain térségben használatos hivatalosan. Az internetes oldal működtetése még nem megoldott, ehhez további 150 000 USD-ra lenne szükség. Mihamarabbi beindítása már csak azért is kívánatos, mert a módszer egyedülálló segítséget nyújthat a vezetőknek olyan problémák szimulálására, amelyeket eddig csak a gyakorlatban tapasztalhattak saját bőrükön, s ami sok esetben végzetesnek bizonyult.

 

 

              

2018.10.16, Kedd

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

HONLAP PANORÁMA

Válogatás érdekes külföldi
honlapokból.

Honlap a jövőből

Ha megadunk egy dátumot,  akkor megnézhetjük, hogy azon a napon milyen események lesznek a világon.
https://www.zapaday.com

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

MIT OLVASSUNK?

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu