BIZALMI SZAKMABANK
                         
                                      Bizalmas interjúk bizalmi emberekkel


A távoktatás mint kifejezés meglehetősen tágan és sokféleképpen értelmezhető. Általánosan elfogadott definíciója nem létezik, de röviden jellemezhető: a távoktatás a hagyományos oktatással megegyezően továbbra is a tanár és a tanuló közös munkájáról  szól, ahol a "tanár átadja az ismereteit és ezáltal befolyásolja a tanuló diákot, míg a diák befogadja az ismereteket és ezáltal elsajátítja a számára szükséges tudnivalókat. Az újdonságot az jelenti, hogy a tanár és a diák nem feltétlenül tartózkodik egy helyszínen és nem feltétlenül zajlik e két folyamat egy időpontban. És ez a fizikai valóság cseppet sem jelent hátrányt a tudás átadásában. Sőt!

Print

Alaszkán sincsenek már távolságok


A szélsőséges időjárás a legnagyobb akadály

  
   Alaszka egyike a legritkábban lakott államoknak az Egyesült Államokban, a vidéki térségben nehéz megfelelő oktatást biztosítani az ott lakóknak - kevés a diák és képzett pedagógusból sincs elég. Ezen a helyzeten többféle, az internethez kapcsolódó metódussal próbálnak segíteni a helyiek.


 

 

Register to read more...

Print

A Dátumvonal nem választ el


Óceániában leküzdik a távolságot

   

   A csendes-óceáni szigetek tanulói számára sokkal kézenfekvőbb megoldást jelent a műholdas hálózati rendszerek közvetítette oktatás, mint a hagyományos, régimódi iskolalátogatás. Az Óceánia szigeteit magában foglaló University of the South Pacific (USP) egyetem tevékenysége hatalmas, mintegy 33 millió négyzetkilométeres területet, 5 időzónát fog át a Csendes-óceánon. Az egyetemet működtető 12 szigetállamot ráadásul a Dátumválasztó vonal is elválasztja egymástól. 

 

Register to read more...

Print

Vezetés biztonsági öv nélkül


Rutinszerzés a monitor előtt

   A szülők többsége előbb-utóbb szembesül azzal az óhajjal, hogy tinédzser gyermeke jogosítványt szeretne. A probléma még nem is ez, hisz mindenki így kezdte. A gond inkább az, hogy miként lehet húsz év vezetési tapasztalatot átadni csemeténknek, amikor ő csupán esténként szeretne kocsikázni barátaival? A fiatal, tapasztalatlan vezetők egyre növekvő száma pedig fokozott odafigyelésre inti a közútbiztonsági szakértőket.


Register to read more...

Print

Távoktatás közelről


Legyőzhetőek a távolságok!

 
   A távoktatás létrejötte és elterjedése alapvetően három okra vezethető vissza: az általános igényként jelentkező oktatási költségek csökkentésére, egy új képzési forma iránti szükséglet kialakulására, valamint a modern kommunikációs technológiák megjelenésére az oktatás területén. Segítségével szélesebb körben biztosíthatóak a továbbtanulási lehetőségek, legyőzhetőek a távolságok, lehetővé válik az egyén számára a személyes kibontakozás, megvalósulhat az esélyegyenlőség, és létrejöhet a tömegképzés nagy népességű országokban.
 

Register to read more...

Print

Multimédia készítés „házilag”


Mona Lisa egérrel

   Számítógép az osztályteremben!? Aligha akad pedagógus, akit ez a mondat hidegen hagyna. Van, aki bizakodva inkább felkiáltójellel, mások kételkedve inkább kérdőjellel fejeznék be e mondatot. Akad, aki reménykedve, akad, aki szorongva néz a felsejlő jövő elé. Gondolhatunk az ókori görög bölcsekre, akik árnyas olajfaligetekben sétálva vitatták meg tanítványaikkal a világ nagy kérdéseit és homokba rajzolt köreikkel évezredeken átívelő törvényszerűségeket fektettek le.

 

 

Register to read more...

              

2019.05.27, Hétfő

Van eladó háza?

ORIGO SPORT

BEJELENTÉS

Ha tud egy jó honlapot,
(az sem baj, ha az Öné :))
jelentse be! 

URL:*
Leírás:*
E-mail:*

 

TELEFONKÖNYVEK

Hajbeültetés

ÁLLÁS

IDŐJÁRÁSJELENTÉS

ÚTVONALTERVEZÉS

UTAZÁS

MENETRENDEK

BANKOK ÉS ÁRFOLYAMOK

APRÓHIRDETÉSEK

INGATLANOK

TŐZSDE

E-MAIL

EGÉSZSÉG

A torok gyógyítója

Vizet digitálisan

Új édesitőszer

AUTÓSTOP? NEM!

Legolcsóbb

HETEK

Visszafelé pörgő óra?

TOTALCAR

MA.HU

NEMZETI SPORT

Első a diszkréció

Stílus ami megszólít

Szeletek élvezete

CSOK-CSOK-CSOK-CSOK

MOZI

Bankárképzés

A fék nem játék!

CSAK FOCI

AjándékMagánregény

Opel nyári gumik

Elektromos autó

PORTFOLIO

ORIGO - SZÓRAKOZÁS

ÜZLETRÉSZ

ImpresszumAdatvédelmi szabályzatMédiaajánlat

Copyright © 1999-2018 Webmut@tó - Minden jog fenntartva

A Webmut@tó honlapján található szöveges tartalmak a Webmut@tó tulajdonát képezik,
melyek a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc
alatt vannak. Másodközlés esetén feltüntetendő forrásoldal: http://www.webmutato.hu