CÍMLAP

 

 

A WEBMUT@
ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

 

A Webmut@tó-t megjelentető Stand Lap- és Könyvkiadó (továbbiakban Stand Kiadó) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvénnyel összhangban az alábbi adatvédelmi irányelveket teszi közzé:

Amikor látogatóink és felhasználóink a Webmut@tó (www.webmutato.hu) oldalain tartózkodnak, megtehetik ezt anélkül, hogy fel kellene fedniük saját kilétüket, vagy bármilyen személyes jellegű adatot kellene megadniuk. Létrejöhetnek azonban olyan oldalak, ahol szolgáltatásaink teljes körű igénybevételéhez szükségessé válhat a látogatók bizonyos személyes adatainak (például nevének, vagy e-mail címének) megadása.

A Stand Kiadó kiemelten fontosnak tartja a Webmut@tó látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok maximális védelmét. Ennek érdekében a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve a látogatók személyes adatait oly módon kezeli, hogy ezzel hozzá járulhasson a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

A Stand Kiadó a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Ha felhasználónk kéri, hogy az oldal teljes körű igénybevételéhez esetlegesen szükségessé vált személyes adatait töröljük ki rendszerünkből (vállalva azt, hogy attól fogva nem, vagy nem olyan módon tudja igénybe venni azt a szolgáltatást, amelyhez ezek az adatok tartoztak), ezt haladéktalanul teljesítjük úgy, hogy az adatbázisainkból kitöröljük a megfelelő, látogató által megjelölt rekordokat.

Facebook

A Webmut@tó Facebook felhasználói fiókjával történő kommentelésnél a Stand Kiadó a Facebook által kiadott és ajánlott regisztrációs módszert használja. A Facebook-os fiókkal kezdeményezett regisztráció során külön kell jóváhagynia a felhasználónak a hírlevélre vagy kereskedelmi célú levélre való feliratkozást. Minden Facebook-os aktivitás esetében a Webmut@tó posztolhat a felhasználó falára, ezt a Facebook oldalon belül a felhasználók le tudják tiltani.

A felhasználók egyedi elérése

A felhasználók egyedi elérésére alkalmas adatokat (például e-mail címeket) kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat a felhasználó előzetes írásbeli engedélye nélkül (a törvényben előírt kivételektől eltekintve) harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

A felhasználók fizikai elérése

A felhasználók fizikai elérésére alkalmas adatokat kizárólag akkor gyűjtünk, ha az adott szolgáltatás jellege ezt nélkülözhetetlenné teszi (például értékesítés). Adatokat kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat (a törvényben előírt kivételektől eltekintve) harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

Nyilvános kommunikáció

A szolgáltatásaink részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat minden felhasználónk saját felelősségére veszi igénybe. A különböző hozzászólások szerzői joga adott felhasználót illeti, ugyanakkor a webmutato.hu jogosult azokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani. A hozzászólások harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetőek le, illetve terjeszthetők, és kizárólag a stand Lap- és Könyvkiadó írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra, a nyilvános közlésekre érvényes különböző jogszabályok az irányadóak (1986. évi II. törvény, 1978. évi IV. törvény).

Linkek

Szolgáltatásaink számos olyan linket tartalmaznak, amely más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért a webmutato.hu nem vállal felelősséget.


A stand Lap- és Könyvkiadó adatkezelési nyilvántartási azonosítója: NAIH-65665